sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Hummus, eli kikhernetahna

Ainekset (iso setti)


  • 2 tölkkiä kikherneitä (Bonduelle n. 310 gr purkki * 2)
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 4 reilua ruokalusikallista Tahinia eli seesamitahnaa
  • Oliiviöljyä
  • 0,5 tl Paprikajauhetta
  • 1 tl Jeeraa
  • 0,5 tl Cayennepippuria
  • Suolaa
  • Sitruunamehua (puolikkaan sitruunan mehu)

Operaatio

Avaa hernepurkit ja huuhtele herneet kylmällä vedellä huolellisesti siivilässä. Valuta hyvin.

Soseuta herneet tavalla tai toisella oliiviöljyn kanssa. Kikherneet ovat aika tiivistä tavaraa.

Blenderissä herneet lentelivät blenderin lasikannun seinille tiiviiksi kerrokseksi eivätkä ihan vähällä suostuneet soseutumaan. Oliiviöljyn määrän lisääminen ei ole ratkaisu. Seuraavaksi kaavin puolivalmiin soseen kulhoon ja ryhdyin soseuttamaan herneitä sauvasekoittimella.

Nyt sujui hieman paremmin. Tässä vaiheessa soseeseen lisätään hyvin pieneksi hakattu valkosipuli, tahini ja jeera. Juuri kun alkoi tulla valmista, sauvasekoittimen moottori alkoi savuta. Tästä huolimatta jatkoin niin kauan, että ehdin lisätä muut mausteet ja sitruunamehun. Valmista tuli juuri ennen kuin sauvasekoitin kuoli lopullisesti.

Kun hummus on maustettu ja koostumukseltaan miellyttävää, siirrä se jääkaappiin vetäytymään niin että maut tasaantuvat.

Tarjoiluvaiheessa koristele tahnan pinta muutamalla oliviiöljynorolla, paprikajauheella ja vaikkapa parilla kapriksen marjalla.

Erittäin herkkua leivän kera.

Ei kommentteja: