maanantai 14. syyskuuta 2009

Jumalainen mustikkapiirakka

Itse en ole oikein koskaan opetellut pitämään leipomisesta, vaikka hyvistä leivonnaisista pidänkin. Tätä reseptiä kokeilimme ensimmäisen kerran n. vuosi sitten. Nyt tuli himo mustikkapiirakkaan joten pyysin Pimua tekemään jumalaista mustikkapiirakkaa. Ohjeen löysin aikoinaan googlaamalla, nyt piti googlata uudestaan kun viimevuotiset muistiinpanot olivat hukassa. Helposti löytyi ohje; kotikokki.net -sivusto!

Koska Pimu on huolellinen ruuanlaittaja, tuli tästä piirakasta nimensä veroinen - jumalainen. Rouvan kanssa syötii puolet piirakasta heti uunilämpimänä ja loput jäätelön kanssa seuraavana päivänä välipalaksi. Tuo Creme Fraichen ja siirapin yhdistelmä tuossa täytteessä on ihanaa. Mustikat tällä kertaa hankin pakasteesta, mutta se ei makuun vaikuttanut huonontavasti.

Piirakkapohja:
  • 200 gr margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kpl munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl siirappia
  • 0,5 l mustikoita
  • sirotteeksi pinnalle:perunajauhoja ja hieman sokeria
Valmistus:
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat. Sekoita keskenään vehnäjauhoihin leivinjauho ja sekoita se seokseen. Sekoita tasaiseksi ja painele voideltuun uunivuokaan jauhotetuin sormin. Sekoita ranskankerma, siirappi ja vaniljasokeri. Levitä täyte taikinapohjan päälle. Levitä seuraavaksi mustikat, sirottele hieman sokeri+perunajauheseosta mustikoiden päälle
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja: